U bent hier

Bodem water en archeologie op de schop

29
sep
donderdag 29 september 2016 - 09:00 tot 16:00 | De Reehorst te Ede
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Het werk in archeologie, bodem en water verandert. Na de economische crisis, waarin de omvang van het werk verminderde, staan we nu aan het begin van grote veranderingen in de aard van het werk.

Locatiegericht werken maakt plaats voor een gebiedsgerichte aanpak. In 2020 doet de Omgevingswet zijn intrede en staat het werk in een bredere context: afwegingen over bodem, water en archeologie komen steeds meer tot stand vanuit multidisciplinaire afwegingen bij inrichting en beheer van de leefomgeving.

Niet alleen multidisciplinair, maar ook digitaal: digitale informatie-uitwisseling en ruimtelijke analyse op grotere schaalniveaus en van verschillende soorten informatie spelen een cruciale rol. Dit vraagt om nieuwe onderzoeksstrategieën. Het vraagt ook om nieuwe manieren om vanuit bodem, water en archeologie kennis en informatie aan te dragen die keuzes in de leefomgeving faciliteren.

Tijdens de bijeenkomst vinden ook sessies over archeologie plaats. Daarin wordt ingegaan op wat goed archeobotanisch onderzoek is, hoe men zich kan voorbereiden op de Omgevingswet en er vindt een gesprek plaats tussen een auditor en een archeoloog die zich voorbereiden op de certificering en het register.

Aanmelden via de website>

Reacties