U bent hier

Dag 4: Just another great day at the office

vrijdag 27 juni 2014 - 10:22

Dag 4: Oostvoornsemeer

Vandaag was alweer de vierde dag van de campagne. We zijn bezig geweest om het gehele wrak verder in te tekenen en meten. Een buitenzijde is al geheel getekend en met de binnenzijde zijn we druk bezig. Gelukkig was het zicht vandaag veel beter dan gisteren dus we zijn goed opgeschoten.

Daarnaast zijn we vandaag begonnen met het uitzetten en inmeten van het Site Recorder systeem. Dit is een meetsysteem waarmee alle objecten en onderdelen in en bij het wrak ten opzichte van elkaar gemeten kunnen worden en waarvan met behulp van speciaal ontworpen software een 3D afbeelding/ ruimtelijk inzicht gekregen kan worden. Tijdens een LWAOW cursus waren er al verschillende labels in het wrak geplaatst die we in ons meetsysteem hebben meegenomen. Dit was tevens handig omdat tijdens de cursus gemaakte foto’s dan als referentiepunt konden dienen. Naast de reeds aanwezig labels zijn er een aantal extra labels geplaatst zodat de hoek van de binnenwegering (de binnenbeplanking) ook goed in kaart gebracht kan worden.

Naast het gewone werk is er ook oog voor de veiligheid en hebben we een oefening gehouden waar een persoon in de decompressietank werd gestopt en onder druk gebracht. Dit soort oefeningen zorgt er voor dat als er problemen zijn, iedereen aan boord zijn steentje kan bijdragen.

Morgen gaan we weer verder met de laatste dag van deze heerlijke eerste week. Hopelijk is het zicht weer zo goed en kunnen we weer optimaal aan de meet en de weet.

Liselore Muis

Taal 
Nederlands

Reacties